€ 0,99

μεταχειρισμένα DVD Baader (ΜΠΑΑΝΤΕΡ), ιστορική ταινία,Πολιτικό Θρίλερ DVD,Frank Giering,Laura , Ελληνικοί Υπότιτλοι

Αυτός ο πωλητής δωρίζει μέρος των εσόδων του για καλό σκοπό. Μάθε περισσότερα
Είδος
Αστυνομική
Περιπέτεια
Δράσης
Θρίλερ
Τύπος μέσου
DVD
Μετάφραση
Υπότιτλοι
Κατάσταση
Μεταχειρισμένο

Baader (ΜΠΑΑΝΤΕΡ), ιστορική ταινία,Πολιτικό Θρίλερ DVD, Frank Giering, Laura Tonke, Ελληνικοί Υπότιτλοι
ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Η ταινία "Μπάαντερ" είναι ένα πολιτικό θρίλερ που επικεντρώνεται στην αριστερίστικη τρομοκρατική οργάνωση RAF Baader-Meinhof και την έντονη προσωπικότητα του αρχηγού της, Αντρέας Μπάαντερ. Η αφήγηση της ταινίας προκαλεί το θεατή να αναρωτηθεί για τον πραγματικό χαρακτήρα του Μπάαντερ, θέτοντας ερωτήματα για το αν ήταν ένας αντάρτης πόλεων, ένας στυγνός εγκληματίας ή ένας ιδεολόγος αγωνιστής που πάλευε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Η υπόθεση παρουσιάζει τη ζωή του Μπάαντερ, ξεκινώντας από τη γέννησή του στο Μόναχο το 1943, την ανατροφή του χωρίς τον πατέρα του που ποτέ δεν επέστρεψε από το ρωσικό μέτωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την πρώιμη απόκλισή του από την τυπική εκπαίδευση προς έναν μποέμικο τρόπο ζωής. Παρακολουθεί την πορεία του από τη συμμετοχή του στις βίαιες ταραχές στο Μόναχο, τη ριζοσπαστικοποίησή του και την επακόλουθη ίδρυση της RAF με τη σύντροφό του Γκούντρουν Ένσλιν. Η αρχική τους ενέργεια εξέγερσης περιλαμβάνει την εμπρηστική επίθεση σε ένα πολυκατάστημα στη Φραγκφούρτη για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία του κοινού απέναντι στη γενοκτονία στο Βιετνάμ.

Η αφήγηση καλύπτει επίσης τη φυλάκιση του Μπάαντερ, τη δραματική του απόδραση που οργανώθηκε από τη δημοσιογράφο συνεργάτιδά του Ουλρίκε Μάινχοφ και τη φυγή τους σε όλη την Ευρώπη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Frank Giering, Laura Tonke, και Vadim Glowna. Ο Μπάαντερ, με τον έρωτα της ζωής του, την Γκούντρουν Ένσλιν, και άλλους δύο αγωνιστές, ξεκινούν τα πρώτα τρομοκρατικά χτυπήματα. Η ένταξη της δημοσιογράφου Ούλρικε Μάινχοφ στην ομάδα ενισχύει τις δυνάμεις τους και ξεκινούν την εκπαίδευσή τους σε στρατόπεδα στην Ιορδανία.

Η ταινία παρουσιάζει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις, τη στρατολόγηση νέων μελών και το ανελέητο κυνηγητό από την αστυνομία, δημιουργώντας ένα ισχυρό θρίλερ γεμάτο ένταση και γρήγορους ρυθμούς. Η σκηνοθεσία του Christopher Roth καταφέρνει να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής και την ένταση της ζωής των μελών της RAF, προσφέροντας μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία.

Τίτλος: Baader

Ηθοποιοί: Frank Giering, Laura Tonke, Vadim Glowna, Birge Schade, Jana Pallaske, Michael Sideris, Sebastian Weberstein

Σκηνοθεσία: Chris Roth

Θήκη: Χάρτινη

Διάρκεια: 129 λεπτά

Κατηγορία: Ιστορική ταινία, Πολιτικό θρίλερ

Γλώσσα: Γερμανικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά (προαιρετικοί - αφαιρούμενοι)

Ζώνη: 2 EUROPE PAL (όχι για ΗΠΑ & Καναδά)

Περιγραφή: Σκηνοθετημένο από τον Christopher Roth, αυτό το βιογραφικό δράμα αφηγείται την άνοδο του Γερμανού τρομοκράτη των '70s, Andreas Baader, από τα ξεκινήματά του ως μικροκλέφτης αυτοκινήτων μέχρι τη θητεία του ως ηγέτης της επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης Red Army Faction.
Το Baader ξεκινά το 1972, όταν ένας απρόσμενος αστυνομικός έλεγχος σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών του ριζοσπάστη (Frank Giering) να επιστρέψει σε μια σοσιαλιστική κοινωνία. Με μια αναδρομή, το κοινό μεταφέρεται πίσω στο 1967, όταν ο Baader (Giering) βοήθησε στην πυρπόληση ενός πολυκαταστήματος στη Φρανκφούρτη και διέφυγε στο Παρίσι. Αν και συνελήφθη από τις τοπικές αρχές, κατάφερε να δραπετεύσει από μια γερμανική φυλακή με τη βοήθεια της συναγωνίστριας Ulrike Meinhof (Birge Schade).
Αφού εκπαιδεύτηκε σε ένα τρομοκρατικό στρατόπεδο στην Ιορδανία, ο Baader και η ομάδα του ξεκίνησαν μια σειρά βίαιων επιθέσεων, βομβαρδίζοντας διάφορα κτίρια εφημερίδων, αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και γερμανικά αστυνομικά τμήματα με ανησυχητικά υψηλή συχνότητα μεταξύ του καλοκαιριού του 1970 και της διάλυσης της οργάνωσης στα μέσα του '72.

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης