€ 1.000,00

Ανά έτος

μεταχειρισμενα Δημιουργία αυτοματοποιημένης πλατφόρμας ειδήσεων

dimiourgia aftomatopiimenis platformas idiseon
Δημιουργία αυτοματοποιημένης πλατφόρμας ειδήσεων
Δημιουργία αυτοματοποιημένης πλατφόρμας ειδήσεων
Περιγραφή

Δημιουργια της ελληνικής έκδοσης του Bluzz.org

Το Bluzz είναι η πιο πλήρης πλατφόρμα ειδήσεων και ταυτόχρονα ένα ψηφιακό περιοδικό που φιλοξενεί ειδήσεις από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά του κόσμου σε real time χρησιμοποιώντας rss.

Τι είναι το RSS

Το Διαδίκτυο αποτελείται λοιπόν από εκατομμύρια ιστοσελίδες, οι οποίες περιέχουν δισεκατομμύρια άρθρων, ειδήσεων και πληροφοριών, με συνέπεια να είναι δύσκολο να προσπελαστούν από έναν χρήστη. Σχεδόν όλες οι σελίδες πλέον υποστηρίζουν RSS (Really Simple Syndication), ώστε οι χρήστες τους να ενημερώνονται για τους τελευταίους τίτλους ειδήσεων, άρθρα ή βίντεο, αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμα, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχουν καθημερινά στις ιστοσελίδες αυτές.

Με το ίδιο τρόπο λειτουργεί και το bluzz.org λαμβάνοντας ειδήσεις ανά λεπτό από τα 300 μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμιως.

Έσοδα από την πλατφόρμα 

1. Google Adsense

Το AdSense είναι μια υπηρεσία-πλατφόρμα της google μέσω της οποίας δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες sites, blogs, forums κτλ να προβάλλουν διαφημίσεις, στην ιστοσελίδα τους, με στόχο να κερδίσουν χρήματα από το περιεχόμενό τους στο διαδίκτυο. Το AdSense ουσιαστικά είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί αντιστοιχίζοντας διαφημίσεις με βάση το περιεχόμενο, τους επισκέπτες σας και τις προτιμήσεις τους.

Τις διαφημίσεις οι οποίες προβάλλονται στο adsense τις δημιουργούν οι διαφημιζόμενες εταιρείες, που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σε άλλες πλατφόρμες της Google όπως το Adwords. Οι διαφημίσεις μπορούν να περιέχουν σκέτο κείμενο ή κείμενο και εικόνες-γραφικά και τα μεγέθη των διαφημιστικών banners ποικίλουν. Οι διαφημιζόμενοι όπως είναι φυσικό πληρώνουν διαφορετικές τιμές για τους διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων και διαφημιστικών banners, γι αυτό τον λόγο και εσείς σας ιδιοκτήτες ενός blog κερδίζετε τελείως διαφορετικά ποσά για κάθε κλικ σε κάθε διαφήμιση. Κάθε φορά γίνεται μια μικρή “δημοπρασία” διαφήμισης μέσω της οποίας επιλέγονται αυτόματα οι διαφημίσεις που θα εμφανιστούν στην σελίδα σας και κατ’ επέκταση πόσο θα κερδίσετε εάν κάνει κάποιος κλικ. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την δημοπρασία διαβάστε στο support forum της google adsense

Εσείς σαν ιδιοκτήτες ενός blog και δημιουργοί περιεχομένου δεν έρχεσαι ποτέ σε άμεση επαφή με τους διαφημιζόμενους και όλη η αντιστοίχιση των διαφημίσεων με το blog σας γίνεται με αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Οι αυτοματοποιημένες αυτές διαδικασίες αφορούν κατά βάση την γλώσσα του blog σας και το περιεχόμενό σας (λέξεις κλειδιά, συχνότητα, περιγραφές κτλ). Οπότε στις διαφημίσεις adsense δεν μπορείτε να καθορίσετε ποιες διαφημίσεις θα εμφανιστούν στο blog σας, αλλά φυσικά σας δίνεται η δυνατότητα εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται κάποια συγκεκριμένη διαφήμιση ή κατηγορία διαφήμισης να την απολαύσετε.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο μπορείτε να επέμβετε είναι στον τρόπο εμφάνισης των διαφημίσεων, δηλαδή στο αισθητικό κομμάτι. Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε χρώματα και γραμματοσειρές ώστε οι διαφημίσεις να εναρμονιστούν απόλυτα με το εικαστικό του blog σας και να μην ξενίζουν τους επισκέπτες σας.

Γιατί να επιλέξετε το adsense;

1) Το adsense είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα διαφημίσεων οπότε όπως καταλαβαίνετε εάν το επιλέξετε σαν βασικό τρόπο με τον οποίο θα κάνετε monetizing στο blog σας, αποκτάτε άμεσα πρόσβαση σε χιλιάδες επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν, χωρίς να πρέπει να έρθετε σε επαφή μαζί τους.

2) Ένας ακόμη λόγος για να επιλέξετε το adsense είναι το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να ξεκινήσετε να προβάλετε και εσείς διαφημίσεις στο blog σας. Ακόμη και εάν είστε καινούργιος blogger ή δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στο monetizing του blog σας, το google adsense είναι μια καλή αρχή.

3) Τέλος οι διαφημίσεις που προβάλλονται αντιστοιχίζονται με βάση το περιεχόμενο σας ή με βάση τα cookies του χρήστη, οπότε σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης του blog σας (θεωρητικά) βλέπει διαφημίσεις που τον αφορούν

2. Affiliate Marketing 

Τί είναι το Affiliate Marketing;

To Affiliate Marketing είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος Performance Marketing αλλά και η πιο «γνήσια» εκδοχή του. Ο όρος Affiliate Marketing στην ουσία περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στον Διαφημιζόμενο (Merchant ή Advertiser) και στον Affiliate (ή Publisher), κατά την οποία ο δεύτερος προωθεί επισκέπτες στην ιστοσελίδα του πρώτου και πληρώνεται μόνο εφόσον οι επισκέπτες αυτοί πραγματοποιήσουν μία προσυμφωνημένη ενέργεια (τις περισσότερες φορές η ενέργεια αυτή είναι η πραγματοποίηση μιας αγοράς). Αυτός ο τρόπος πληρωμής ονομάζεται Cost per Action (CPA) και είναι αυτός που διαφοροποιεί το Affiliate Marketing από τις άλλες μεθόδους προώθησης και διαφήμισης.

Ποιος είναι ο Affiliate;

Affiliate μπορεί να είναι οποιοσδήποτε (ιδιώτης ή εταιρεία) διατηρεί ιστοσελίδα από την οποία έχει τη δυνατότητα να στέλνει επισκέπτες μέσω links (banners ή text links) στη σελίδα του Διαφημιζόμενου. Affiliate επίσης μπορεί να είναι κάποιος που στέλνει επισκέπτες στον Διαφημιζόμενο μέσω Pay per Click (PPC) Campaigns που έχει δημιουργήσει στις μηχανές αναζήτησης, στο Facebook κλπ. Η πρόσφατη αύξηση ενδιαφέροντος για τα social media όπως το Facebook, το Twitter κ.α. έχει δημιουργήσει και έναν ακόμα τύπο affiliate, ο οποίος στέλνει επισκέπτες μέσω των σελίδων και λογαριασμών του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

O Affiliate το κάνει αυτό με σκοπό να πληρωθεί από το Διαφημιζόμενο ένα προσυμφωνημένο ποσό ή προμήθεια εφόσον ο επισκέπτης που του στείλει πραγματοποιήσει την επιθυμητή ενέργεια (συνήθως αγορά). Το affiliate μοντέλο είναι τόσο απλό, που Affiliate μπορεί να τελικά να είναι μία ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών (price comparison), ένα site με πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα, ένα forum, ένα blog ή ακόμα ένας ιδιώτης με σελίδα στο Facebook.

Ποιος είναι ο Διαφημιζόμενος;

Διαφημιζόμενος μπορεί να είναι οποιαδήποτε εταιρεία διατηρεί ιστοσελίδα, όπου ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιου είδους συναλλαγή. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για την ολοκλήρωση μιας αγοράς (σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο Διαφημιζόμενος διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα/e-shop) αλλά η συναλλαγή αυτή μπορεί να αφορά και άλλες ενέργειες, όπως τη συμπλήρωση μιας φόρμας παραγγελιών, την εγγραφή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα, την εισαγωγή του email του για την εγγραφή σε newsletter κ.α.

3. Πώληση διαφημιστικού χώρου 

Η ενσωμάτωση του Google AdSense στην ιστοσελίδα σας δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να κερδίσετε χρήματα με την online διαφήμιση.

Άλλος ένα τρόπος είναι απλά να πωλήσετε το δικό σας χώρο διαφήμισης απευθείας σε εταιρείες οι οποίες ψάχνουν να στηρίξουν διάφορες ιστοσελίδες και blogs ως σπόνσορες.

Πληρώνεστε σύμφωνα με τους επισκέπτες που έχετε. Τυπικά κοστολογείται με 1€ ανά χίλιες προβολές (ή CPM). Μπορείτε να το δείτε και 5€ CPM. Αν η ιστοσελίδα δέχεται 100.000 επισκέψεις σε έναν μήνα, το κόστος αυτής της διαφήμισης είναι 500€/μήνα.

Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει αρκετή επισκεψιμότητα, μην περιμένετε να κερδίσετε πολλά.

Μια άλλη κοινή μέθοδος πώλησης χώρου διαφήμισης απευθείας στην ιστοσελίδα σας είναι με απλή καθορισμένη τιμή. Απλά καθορίζεται η τιμή (εκτιμάτε την αξία της διαφήμισης, σχετικά με την πιθανή χρέωση των ανταγωνιστών), και πληρώνεστε προκαταβολικά στην αρχή κάθε μήνα. Αυτή η κοστολόγηση είναι ουσιαστικά μια σταθερή χρέωση, που δεν σχετίζεται με το κόστος ανά κλικ όπως στο AdSense.

4. Αποδεχθείτε άρθρα και δημοσιεύσεις χορηγών
Ένας από τους συνήθεις τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από τον ιστότοπό σας είναι να ανεβάσετε τους αριθμούς επισκεπτών.

Για παράδειγμα, αρκετές εταιρείες βγαίνουν από το δρόμο τους και ψάχνουν για blogs που θα περιέχουν το διαφημιστικό τους περιεχόμενο. Η «εγγενής διαφήμιση» ‘Native advertising‘ λειτουργεί καλά κατ’αυτόν τον τρόπο, επειδή ενσωματώνεται με το κύριο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και συναντάται ως σχετική και διαφανής.

Μπορείτε επίσης να αναθεωρήσετε τα προϊόντα μιας εταιρείας με μια «διαφημιστική» προσέγγιση όπου μέρος του περιεχομένου (κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο) σας, γίνεται μέρος της διαφήμισης. Για παράδειγμα, εάν η ιστοσελίδα σας αφορά τα τελευταία παιχνίδια iOS για iPhones και iPads, ο δημιουργός μιας από αυτές τις διαφημίσεις θα  να παρουσιάσει την εφαρμογή του στους επισκέπτες σας με μια καλή και αναλυτική κριτική.

Όταν γίνει σωστά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα αμφίδρομο σενάριο νίκης. Εντούτοις – αν δεν γίνει στοχευμένα, με άσχετο ή ακατάλληλο περιεχόμενο ιστοσελίδας, μπορεί να διαβρώσει όλη την καλή θέληση του αναγνώστη που τόσο σκληρά κοπιάστε για να φέρετε στην πρώτη θέση.

Οι χρήστες είδαν επίσης