€ 5,99

μεταχειρισμένα Περιοδικό Επίκαιρα 1978 Ο Πυρετός της Ντίσκο Κατακτά την Αθήνα - Περιοδικό ,disco,Χορός,Gene kelly

Αυτός ο πωλητής δωρίζει μέρος των εσόδων του για καλό σκοπό. Μάθε περισσότερα

Περιοδικό Επίκαιρα 1978

Διαγωνισμός Χορού Αναζητά τον Ελληνικό Τζον Τραβόλτα: Ρυθμός, Συγχρονισμός και Πάθος στην Πίστα της Ντισκοτέκ Ρετρό

Η σχολή χορού "Τζην Κέλλυ" (Gene Kelly) παίζει σημαντικό ρόλο, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες με επαγγελματισμό και πάθος.
-
Το άρθρο εξερευνά τον χορευτικό πυρετό που έχει κατακλύσει την Αθήνα και τη διαγωνιστική αναζήτηση ενός Έλληνα «Τζων Τραβόλτα» μέσω νυχτερινών διαγωνισμών χορού στη ντισκοτέκ "Ρετρό".
Περιγραφή:Η ντισκοτέκ "Ρετρό" στην Αθήνα ζει μεγάλες δόξες, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους που χορεύουν με πάθος κάθε βράδυ. Η αναζήτηση του «Αθηναίου Τραβόλτα» γίνεται μέσω διαγωνισμών χορού που αναδεικνύουν τους καλύτερους χορευτές της πόλης. Οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται με φιγούρες εμπνευσμένες από την ταινία "Πυρετός το Σαββατόβραδο".
Κύρια Σημεία:
Διαγωνισμός Χορού: Κάθε Τετάρτη, η ντισκοτέκ "Ρετρό" διοργανώνει διαγωνισμούς όπου οι συμμετέχοντες αναπαριστούν φιγούρες από την ταινία του Τζων Τραβόλτα, επιδιώκοντας τον τίτλο του καλύτερου χορευτή.
Πολυπληθής Προσέλευση: Ο διαγωνισμός προσελκύει πλήθος θεατών και χορευτών, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι και ενθουσιασμό.
Ρετρό Μουσική και Χορευτική Διάθεση: Η μουσική από τις δεκαετίες του '50 και του '60 γεφυρώνει το χάσμα των γενεών, με νέους και μεγάλους να χορεύουν μαζί τα πιο αγαπημένα κομμάτια της εποχής.
Ειδική Εστίαση:Το άρθρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναγέννηση του ενδιαφέροντος για τον χορό και την κοινωνική αλληλεπίδραση μέσω των διαγωνισμών, αναδεικνύοντας την εμβληματική φιγούρα του Τζων Τραβόλτα ως σύμβολο της χορευτικής αναβίωσης. Η σχολή χορού "Τζην Κέλλυ" παίζει σημαντικό ρόλο, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες με επαγγελματισμό και πάθος.
-
Ο χορός στην Αθήνα γνωρίζει αναβίωση με την επιρροή του Τζών Τραβόλτα από την ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο». Παρά τη διεθνή του επιτυχία, η ταινία δεν κατάφερε να επιτύχει την ίδια αποδοχή στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη ντισκοτέκ «Ρετρό» να διοργανώνει διαγωνισμούς χορού, αναζητώντας έναν «Αθηναίο Τραβόλτα».
Η σχολή χορού «Τζην Κέλλυ» στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του Φραγκίσκου Καλογεράκη, παρέχει μαθήματα χορού για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η σχολή διδάσκει ποικιλία χορών, από ευρωπαϊκούς μέχρι λαϊκούς, και οργανώνει εκπαιδευτικά πάρτι για την εξοικείωση των μαθητών με τον κοινωνικό χορό.
Παρά την επιρροή του Τραβόλτα διεθνώς, η «Τραβολτίτιδα» δεν βρήκε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, όπως δείχνει η μικρή αύξηση των μαθητών χορού. Η σχολή παρέμεινε προσγειωμένη, συνεχίζοντας τη διδασκαλία χορού με μεθοδικότητα, χωρίς να επηρεάζεται από την τάση της εποχής.
Ο ενθουσιασμός για τον χορό στην Αθήνα συνεχίζεται με τους διαγωνισμούς και τα πάρτι, δημιουργώντας ένα γεφύρωμα μεταξύ γενεών στην πίστα της «Ρετρό», όπου όλοι διασκεδάζουν μαζί, ανεξαρτήτως ηλικίας ή στιλ.
Στο περιοδικό περιλαμβάνονται οι ακόλουθες συνεντεύξεις:

Μανώλης Λεβογιάννης και Χριστίνα Πίσπερη: Το ζευγάρι νικητών του πρόσφατου διαγωνισμού χορού συζητάει για την εμπειρία τους στον διαγωνισμό και την αγάπη τους για τον χορό. Εξηγούν πώς οι συνεχείς πρόβες και η επιμονή τους οδήγησαν στη νίκη τους, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Φραγκίσκος Καλογεράκης: Ο ιδρυτής της Σχολής Χορού "Τζην Κέλλυ" αναφέρει τους λόγους για τους οποίους άνοιξε τη σχολή στην Ελλάδα και πώς η εμπειρία του ως μέλος της διασποράς επηρέασε τις επιλογές του. Συζητάει επίσης την ανάγκη για εκπαίδευση στον χορό και την έμφαση που δίνει στην οικειότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του χορού.

Νταίηβιντ Χάμιλτον: Η συνέντευξη με τον έμπειρο χοροδιδάσκαλο αποκαλύπτει τις τεχνικές και τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιεί στην εκπαίδευση των μαθητών του. Μιλάει για την προσωπική του πορεία στον χορό και πώς αυτό τον έχει διαμορφώσει ως καλλιτέχνη και δάσκαλο.

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης