€1 με BOX NOW όλο το 2023! 📦🎉

€ 80,00

μεταχειρισμενα ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΜΟΣ Β' ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΗ - ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ HALLIDAY - RESNICK-WALKER

Κατάσταση
Καινούργιο

Παρουσίαση
Το 2002 η Ένωση Φυσικών Αμερικής (American Physical Society), αναμφίβολα η πιο διακεκριμένη επιστημονική Ένωση Φυσικών στον κόσμο, χαρακτήρισε το βιβλίο "Φυσική" των Halliday, Resnick και Walker ως "το πιο ξεχωριστό εισαγωγικό βιβλίο Φυσικής του 20ού αιώνα". Η μοναδική αυτή διάκριση, αποδίδει με τον πιο παραστατικό και λακωνικό τρόπο τη σημασία και αξία αυτού του βιβλίου. Παράθεση των τόσων άλλων διακρίσεων και εγκωμίων που έχει δεχθεί διεθνώς, απλώς θα επαναλάμβανε την πιο πάνω διαπίστωση.
Το κλασικό αυτό σύγγραμμα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1960 ως εισαγωγικό βιβλίο φυσικής για πρωτοετείς φοιτητές. Μισό αιώνα αργότερα, επεξεργασμένο για δεκαετίες από τους συγγραφείς του και ενσωματώνοντας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις δεκάδων καθηγητών πανεπιστημίων που το χρησιμοποιούν στα ιδρύματά τους, έχει αποκτήσει ασυναγώνιστη εκπαιδευτική πατίνα, τελειότητα θα έλεγα. Αποτελεί το "αρχέτυπο" εισαγωγικό βιβλίο πανεπιστημιακής Φυσικής, των τόσων άλλων εισαγωγικών συγγραμμάτων που προσπαθούν να το μιμηθούν. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και εκτιμάται ότι το έχουν χρησιμοποιήσει πέραν των επτά εκατομμυρίων φοιτητών.
Στη Φυσική ήδη από καιρό, η επιστημονική κοινότητα, πλέον παγκοσμιοποιημένη, με ομοιογενοποιημένο συμβολισμό, και κοινά μέτρα και σταθμά, ανατρέχει και αναφέρεται σε κοινά κλασικά συγγράμματα.Η Φυσική των Halliday, Resnick και Walker κατέχει εξέχουσα θέση στα ολιγάριθμα αυτά συγγράμματα κοινής διεθνούς αναφοράς. Η μετάφραση του κλασικού αυτού συγγράμματος έρχεται να προσφέρει και στην ελληνική επιστημονική κοινότητα ένα απαράμιλλο εκπαιδευτικό εργαλείο με τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα της κοινής αναφοράς.
Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με μια ομάδα εξαιρετικών μεταφραστών και ένα επιτελείο έμπειρων πανεπιστημιακών δασκάλων που επιμελήθηκαν τα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου. Η αγάπη και η φροντίδα για το βιβλίο, γενικά, του εκδοτικού οίκου είναι γνωστή. Με επίγνωση της μοναδικότητας του συγκεκριμένου συγγράμματος είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία για να αποδώσουμε στα ελληνικά ένα βιβλίο αντάξιο και ισότιμο του πρωτότυπου. Η ελληνική έκδοση, ακολούθησε τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια της πιο πρόσφατης έκδοσης των ΗΠΑ, κάτι που είναι εμφανές στην καλαίσθητη και ποιοτική εκτύπωσή του. Ο Έλληνας φοιτητής, επιστήμονας ή αναγνώστης μπορεί να ενδιατρίψει στις θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής αξιοποιώντας την περίφημη απλότητα και εξέχουσα παιδαγωγική προσέγγιση του κορυφαίου αυτού συγγράμματος για εισαγωγή στη Φυσική πανεπιστημιακού επιπέδου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Περιεχόμενα
Πρόλογος του Επιμελητή
Πρόλογος της ξενόγλωσσης έκδοσης
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
21 Ηλεκτρικό Φορτίο
22 Ηλεκτρικά Πεδία
23 Ο Νόμος του Gauss
24 Ηλεκτρικό Δυναμικό
25 Χωρητικότητα
26 Ρεύμα και Αντίσταση
27 Κυκλώματα
28 Μαγνητικά Πεδία
29 Μαγνητικά Πεδία που Οφείλονται σε Ηλεκτρικά Ρεύματα
30 Επαγωγή και Συντελεστής Αυτεπαγωγής
31 Ηλεκτρομαγνητικές Ταλαντώσεις και Εναλλασσόμενο Ρεύμα
32 Εξισώσεις του Maxwell - Ο Μαγνητισμός της Ύλης
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
33 Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα
34 Είδωλα
35 Συμβολή
36 Περίθλαση
37 Σχετικότητα
ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ
38 Φωτόνια και Υλικά Κύματα
39 Περισσότερα σε Σχέση με τα Υλικά Κύματα
40 Τα Πάντα Γύρω από τα Άτομα
41 Αγωγή του Ηλεκτρισμού στα Στερεά
42 Πυρηνική Φυσική
43 Ενέργεια από τον Πυρήνα
44 Κουάρκ, Λεπτόνια και η Μεγάλη Έκρηξη
Παραρτήματα