1 € μεταφορικά με ΒOX NOW έως 30/06 🌴😎

€ 12,00

μεταχειρισμενα DESTE Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ -ΠΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΜΑΡΑ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ

DESTE i trapoula tis katinas -pos erichnan ta chartia i magisses tis smirnis- mara mimaridi
DESTE Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ -ΠΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΜΑΡΑ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ
DESTE Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ -ΠΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΜΑΡΑ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ
Κατάσταση
Καινούργιο

ΜΑΡΑ ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ DESTE Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ -ΠΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ
Η Μάρα Μεϊμαρίδη, ξεναγεί τον αναγνώστη στον κόσμο των μαγισσών. Στον κόσμο της Σμύρνης, της ανατολής, της μαγείας.
Deste: Στα Τούρκικα σημαίνει τράπουλα. Είναι η μαντική τράπουλα της Κατίνας. Ποιά είναι η Κατίνα; Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου “Οι μάγισσες της Σμύρνης”.
Μια έξυπνη και καπάτσα Σμυρνιά που μεγάλωσε στους φτωχομαχαλάδες της Σμύρνης κι έγινε γρήγορα αρχόντισσα παίρνοντας 4 άντρες, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Η Κατίνα που ήξερε από μάγια και βότανα, είχε στα χέρια της ένα πολύτιμο βοήθημα. Την Deste. Από μάγισσα σε μάγισσα για 1000 και πάνω χρόνια, η Deste πέρασε στα χέρια της. “Εγω με τη Deste πήγα μπροστά” έλεγε “Θέλω να ξέρω πάντα τι θα συμβεί. Αν ξέρω, τότε θα κάνω το κουμάντο μου τι πρέπει να πράξω”.
Ο αναγνώστης ανακαλύπτει πως η τράπουλα αυτή είναι πρωτόγνωρη. Δε μοιάζει με καμμία άλλη. Χρώματα της Ανατολής, στοιχεία της Κίνας, των Ινδιών, της Αιγύπτου, των πολιτισμών της Περσίας, δίνουν το στίγμα τους στην τράπουλα. Είναι ένα μυστικό κρυμμένο πάνω από χίλια χρόνια στα μπαούλα των μαγισσών, που έρχεται στο φώς.
Η deste αποτελείται από 65 χαρτιά, που χωρίζονται σε πρόσωπα, στοιχεία και σύμβολα. Οι μάγισσες, είχαν κι αυτές την μυθολογία τους. Πρόσωπα σημαντικά στους μύθους των μαγισσών, έχουν πάρει τη θέση τους στα φύλλα της Deste. Ο αναγνώστης βρίσκει την Tattaret, την ηγέτιδα των καν, το σουλτάνο του Σμαραγδιού, τον Munzour, το άλογο του έβενου που σημαίνει για τις μάγισσες το πιο λαμπρό πνεύμα της Μαντζουρίας, αλλά και σύμβολα, όπως το φρόκαλο, που αν πέσει σημαίνει διχόνοια και καυγά, ή το δέντρο, που όρθιο σημαίνει καλή υγεία.
Το βιβλίο παρουσιάζει το κάθε χαρτί χωριστά, αναλύοντας τι σημαίνει. Ποιά είναι η μαντική του, αν πέσει όρθιο ή ανάποδα. Ενας τρόπος ριξίματος των χαρτιών επίσης περιγράφεται. Ετσι, ο αναγνώστης εφοδιασμένος με την τράπουλα και το βιβλίο, μπορεί να ρίξει ο ίδιος τα χαρτιά της deste και να τα ερμηνεύσει.

9

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης