€ 7,00

μεταχειρισμένα Τα καλύτερα παραμύθια του κόσμου - 2 βιβλία

Γλώσσα
Ελληνικά
Κατάσταση
Μεταχειρισμένο

Δύο βιβλία του 1991, εκδόσεις Πατάκη

1. Παραμύθια του Άντερσεν, Hans Christian Andersen, εικονογράφηση Michael Fiodorov, μετάφραση Αγγελική Ξύδη
Πολύτιμα βιβλία μεγάλου σχήματος, με τα πιο όμορφα παραμύθια του κόσμου εικονογραφημένα από με­γάλους καλλιτέχνες της ρώσικης σχολής που η ζωγραφική της παράδοση έχει τις αιωνόβιες ρίζες της στη μαγεία των ιερών εικόνων. Αριστουργήματα με βαθιά εκφρα­στική δύναμη που δίνει καινούρια φτερά στη φαντασία των αναγνωστών, μεγάλων και μικρών.
Τα πιο όμορφα και φημισμένα παρα­μύθια του Άντερσεν είναι συγκε­ντρωμένα σ' αυτή την πολύτιμη έκ­δοση, πλούσια εικονογραφημένη από τον Μιχαήλ Φιοντόροφ, που ξέρει να μεταφέρει σε εικόνες τον κόσμο, μαγευτικό και αγνό, λαμπρό και φανταστικό, πικρό και γεμάτο εμπιστοσύνη. Αυτό τον κόσμο που δη­μιούργησε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς στις αθάνατες σελίδες του, μείγμα της λαϊ­κής παράδοσης, του θρύλου και της γνή­σιας κλίσης του στη διήγηση.

2. Χίλιες και μία νύχτες, εικονογράφηση Dimitri Makhashvili, μετάφραση Ντόση Ιορδανίδου
Τα πιο όμορφα παραμύθια του κόσμου, σε βιβλία μεγάλου σχήματος, εικονογραφημένα από μεγάλους καλλιτέχνες της ρωσικής σχολής, που η ζωγραφική της παράδοση έχει τις ρίζες της στη μαγεία των ιερών εικόνων. Με τη βαθιά εκφραστική τους δύναμη δίνουν καινούρια φτερά στη φαντασία των αναγνωστών, μεγάλων και μικρών.