μεταχειρισμένα
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
Ο τίτλος δημιουργήθηκε από AI και ενδέχεται να μην είναι πλήρως ακριβής.
Ο τίτλος δημιουργήθηκε από AI και ενδέχεται να μην είναι πλήρως ακριβής.
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
Χαλκογραφίες 18ου αιώνα του Johann Caspar Weinrauch μεταχειρισμένες, σε κορνίζα
+3
Μεταχειρισμένο
#engraving • #18thcentury • #copperengraving • #weinrauch • #historicalengravings
Γνήσιες χαλκογραφίες 18ου αι., Weinrauch, 28×33: Επαναστάτες Horea και Cloșca. Τωτίλας στη Ρώμη.
Νέα τιμή! Τώρα μόνο €85! Αρχική τιμή €100.
Αυθεντικές ιστορικές χαλκογραφίες του 18ου αιώνα του Γερμανού χαράκτη Johann Caspar Weinrauch (1764–1828), γνωστού για τις λεπτομερείς ιστορικές του συνθέσεις και το κλασικιστικό ύφος της εποχής.
Πρόκειται για αυθεντικές εκτυπώσεις, σε πολύ καλή κατάσταση, τοποθετημένες σε κομψό παλαιό πλαίσιο διαστάσεων 28×33 εκ.
Αριστερή χαλκογραφία (χωρίς χρονολογία)
Η σύλληψη των Ρουμάνων επαναστατών Horea και Cloșca (Χόρεα και Κλόστσα), κατά την Εξέγερση της Τρανσυλβανίας (1784-1785). Τα κύρια αιτήματα των εξεγερμένων σχετίζονταν με τη φεουδαρχική δουλοπαροικία και την έλλειψη πολιτικής ισότητας μεταξύ των Ρουμάνων και των άλλων εθνοτήτων της Τρανσυλβανίας. Προδόθηκαν και παραδόθηκαν στα αυτοκρατορικά στρατεύματα από τους ίδιους τους άνδρες της ομάδας τους. Το γεγονός κορυφώθηκε με την εκτέλεσή τους στις 28 Φεβρουαρίου 1787. Η σκηνή αποδίδεται από τον Weinrauch με ιδιαίτερη ένταση, πλούσια κίνηση και αφηγηματική ακρίβεια.
Δεξιά χαλκογραφία (1794)
Ο βασιλιάς των Οστρογότθων Τωτίλας ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη τον 6ο αιώνα μ.Χ. Καλεί και επιπλήττει τους Ρωμαίους συγκλητικούς, αποκαλώντας τους προδότες προς ένα έθνος από το οποίο είχαν ευεργετηθεί. Το επεισόδιο εντάσσεται στους Γοτθικούς Πολέμους και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές ως θέμα για τους χαράκτες της εποχής. Η σύνθεση του Weinrauch είναι πλούσια, με προσεκτικά δομημένη σκηνογραφία και πολλαπλές μορφές.
Τα έργα είναι σε πολύ καλή για την ηλικία τους, σε καθαρό χαρτί, με ευανάγνωστες επιγραφές. Είναι τοποθετημένα σε παλαιό κομψό πλαίσιο, έτοιμα για ανάρτηση σε τοίχο. Στο πίσω μέρος, το μπεζ χαρτί με το οποίο κλείνει η κορνίζα έχει σκισίματα κοντά στο πλαίσιο (βλ. φωτογραφίες).
Η τιμή των €85,00 είναι για τα δύο χαρακτικά σε μία κορνίζα.
Δείτε στο προφίλ μου και το άλλο ζευγάρι χαλκογραφιών του ιδίου χαράκτη και της ίδιας περιόδου.
https://vendora.gr/items/gxmw1x2/gnisies-chalkografies-18ou-e-weinrauch-2833-kiros-krisos-exegersi-voimon.html
Εάν αγοράσετε και τα δύο ζεύγη μαζί σε μία παραγγελία, θα έχετε ειδική έκπτωση και μπορείτε να αποκτήσετε και τις δύο κορνίζες με τα τέσσερα χαρακτικά πληρώνοντας μόνο €140!
Επιλέξτε από το προφίλ μου κι άλλα συλλεκτικά είδη ή αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν, συνδυάστε τα σε μία παραγγελία και επωφεληθείτε από το ενιαίο κόστος αποστολής.
Είμαι ιδιώτης. Όλα τα αντικείμενα προέρχονται από προσωπική ή οικογενειακή συλλογή. Προσέχω πολύ τη συσκευασία. Οι παραγγελίες αποστέλλονται σε 1-3 ημέρες.
€ 85,00
Μεταχειρισμένο
ΔΩΡΕΑΝ Ασφάλεια αγορών
Εγγυόμαστε ότι θα λάβεις το αντικείμενο ή τα χρήματά σου πίσω. Μάθε περισσότερα
Αγόρασε περισσότερα, πλήρωσε λιγότερα. 🛍️
Διάλεξε αντικείμενα από τον ίδιο πωλητή. Διαπραγματεύσου καλύτερη τιμή, εξοικονόμησε μεταφορικά.