€ 50,00

μεταχειρισμενα 1836 Κωνσταντινούπολη το Γενί Τζαμί χαλκογραφία διαστάσεις 31x23cm σε κάδρο

Κατάσταση
Μεταχειρισμένο

1836 Κωνσταντινούπολη το Γενί Τζαμί χαλκογραφία
διαστάσεις 31x23cm σε κάδρο
Από το βιβλίο :
Τίτλος : Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor in Two Volume
Συγγραφέας : Robert Walsh
Σχεδιαστής ζωγράφος : Thomas Allom

Το Γενί Τζαμί (Τούρκικα: Yeni Camii, που σημαίνει Νέο Τζαμί), είναι ένα οθωμανικό αυτοκρατορικό τζαμί που βρίσκεται στο Εμίνονου, στην Κωνσταντινούπολη ,στον Κεράτιο Κόλπο στο νότιο άκρο της γέφυρας του Γαλατά, και είναι ένα από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά μνημεία της Πόλης . Η κατασκευή του τζαμιού ξεκίνησε το 1597 ,Αρχικά ονομάστηκε Βαλιντέ Σουλτάν Τζαμί (Valide Sultan Camii) και αργότερα Νέο Βαλιντέ Σουλτάν Τζαμί (Yeni Valide Sultan Camii) μετά από μερική ανακατασκευή και την ολοκλήρωση του μεταξύ 1660 και 1665,από την μητέρα του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ ,την Τουρχάν Χατιτζέ Σουλτάν.
Όπως και με άλλα αυτοκρατορικά τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη, το Νέο Τζαμί έχει σχεδιαστεί ως ένα ΚΟΥΛΙΓΙΕ
Ο όρος Κουλιγιέ (Külliye) είναι ορολογία της αρχιτεκτονικής και αναφέρεται στα οθωμανικά συγκροτήματα κτηρίων (κοινωφελούς χαρακτήρα) που περιτριγυρίζουν ένα ισλαμικό τέμενος και αποτελούν μια ενιαία σύνθεση.
Το τζαμί ολοκληρώθηκε τελικά το 1663 και εγκαινιάστηκε το 1665, Το αρχικό συγκρότημα αποτελείται από το ίδιο το τζαμί, ένα νοσοκομείο,σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,δημόσια λουτρά,τάφους, δύο δημόσιες κρήνες και μια αγορά. Σε αυτό το συγκρότημα προστέθηκε μια βιβλιοθήκη

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης