€ 35,00

μεταχειρισμένα Μετάλλιο Alexander Sergeevich Pushkin.Ποιητής.Ø 35,0 mm 29,0 gr

Κατάσταση
Μεταχειρισμένο

Μετάλλιο Alexander Sergeevich Pushkin.Ποιητής. Ø 35,0 mm 29,0 gr

Διάμετρος: Ø 35,0mm
Βάρος: 29,0 gr
Μέταλλο: Μπρούντζος
Χρώμα: Σκούρο καφέ

Ο Alexander Sergeyevich Pushkin (6 Ιουνίου 1799 – 10 Φεβρουαρίου 1837) ήταν Ρώσος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος της ρομαντικής εποχής. Θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος Ρώσος ποιητής, καθώς και ο ιδρυτής της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας.

Ο Πούσκιν γεννήθηκε στους ρωσικούς ευγενείς στη Μόσχα.[9] Ο πατέρας του, Σεργκέι Λβόβιτς Πούσκιν, ανήκε σε μια παλιά ευγενή οικογένεια. Ο προπάππος του από την πλευρά της μητέρας του ήταν ο υποστράτηγος Abram Petrovich Gannibal, ένας ευγενής αφρικανικής καταγωγής που απήχθη από την πατρίδα του από τους Οθωμανούς, στη συνέχεια ελευθερώθηκε από τον Ρώσο αυτοκράτορα και μεγάλωσε στην αυλή του αυτοκράτορα ως βαφτιστήρι του.

Δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα σε ηλικία 15 ετών και αναγνωρίστηκε ευρέως από το λογοτεχνικό κατεστημένο όταν αποφοίτησε από το Λύκειο Tsarskoye Selo. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ο Πούσκιν απήγγειλε το αμφιλεγόμενο ποίημά του "Ωδή στην Ελευθερία", ένα από τα πολλά που οδήγησαν στην εξορία του από τον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Α'. Ενώ βρισκόταν υπό αυστηρή παρακολούθηση από την πολιτική αστυνομία του αυτοκράτορα και δεν μπορούσε να δημοσιεύσει, ο Πούσκιν έγραψε το πιο διάσημο έργο του , Μπόρις Γκοντούνοφ. Το μυθιστόρημά του σε στίχους Eugene Onegin κυκλοφόρησε σε σειρά μεταξύ 1825 και 1832. Ο Πούσκιν τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια μονομαχία με τον υποτιθέμενο εραστή της γυναίκας του και τον σύζυγο της αδελφής της, Georges-Charles de Heeckeren d'Anthès, επίσης γνωστό ως Dantes-Gekkern, ένας Γάλλος αξιωματικός που υπηρετεί. με το Σύνταγμα Φρουράς Chevalier.Από τη Wikipedia

+ID 240316 2053 βζ2

Αποστολή σε όλη την ΕΛΛΆΔΑ με ΕΛΤΑ η BOXNOW ,Αποστολή και Εξωτερικό
Σε περίπτωση πολλών αγορών ταυτόχρονα ,πληρώνετε μόνο μια φορά τα μεταφορικά.
Εάν κάτι που επιλέξατε δεν σας ικανοποιεί ,ευχαρίστως το δεχόμαστε πίσω με μοναδική επιβάρυνση τα ταχυδρομικά έξοδα!!!
Μπορείτε να δείτε όλες τις αγγελίες μας.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!!!!!