Ο πωλητής έχει απενεργοποιήσει αυτήν την αγγελία προσωρινά.

€ 9,50

μεταχειρισμενα Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,ΧΑΡ.ΣΦΕΤΣΑΣ

i chalkida ke to palirriko fenomeno,char.sfetsas
Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,ΧΑΡ.ΣΦΕΤΣΑΣ
Είδος
Άλλο
Κατάσταση
Καινούργιο

Η ομορφιά της αποτελεί μια τέλεια ζωγραφική σύνθεση. Το ανάγλυφο του Πορθμού του Ευρίπου και το πολυθρύλητο παλιρροϊκό φαινόμενο δείχνουν ότι το σύμπαν λειτουργεί στα πλαίσια του Σεληνιακού μήνα. Η φυσιολογική ροή του θαλάσσιου ρεύματος προς μία κατεύθυνση διαρκεί έξι (6) ώρες. Αμέσως μετά, ακολουθεί διάστημα οκτώ (8) περίπου λεπτών όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα. Μετά τη στασιμότητα το ρεύμα αλλάζει κατεύθυνση και κινείται εντελώς αντίθετα για διάστημα επίσης έξι (6) ωρών.
Η αδιάκοπη αυτή διαδικασία ανάμεσα στους αιώνες αποτελεί μια κωδικοποιημένη έκφραση του Σύμπαντος που άνθρωπος δεν ανακάλυψε ακόμη.
Η θολωτή κινητή γέφυρα κάτω από την οποία κορυφώνεται η αλλαγή των ρευμάτων έχει καθιερωθεί σαν σημείο ραντεβού και συναντήσεων γιατί εκεί μπορεί να πετύχει κανείς στην τελειότερη εναλλαγή των συναισθημάτων. Ο επισκέπτης παρατηρεί τ' αστέρια ψηλά στο θόλο τ΄ ουρανού που ακολουθούν τις τροχιές της παλίρροιας πράγμα που επιβεβαιώνει τη διαχρονικότητα της ύπαρξης.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Χαράλαμπου Σφέτσα "Η Χαλκίδα και το παλιρροϊκό φαινόμενο".Σελιδεs 31 συγγραφη Χαραλαμποs Σφετσαs,ημερομηνια εκδοσηs Oκτωβριοs 1999.Μαζι εναs τουριστκοs χαρτηs Ευβοιαs με ολεs τιs πληροφοριεs για την εκδρομη σαs.(Κ-Ν)

Οι χρήστες είδαν επίσης