€ 345,00

μεταχειρισμένα ΜΩΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Θ MOLOS 1973

Κατάσταση
Καινούργιο

ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
Ο Θωμάς Μώλος γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1921. Από μικρό παιδί αναγκάζεται να αφήσει το σχολείο και να βγει στη βιοπάλη ,η δουλεία του ήταν οικοδόμος αλλά από μικρό παιδί είχε ιδιαίτερη διάθεση για το σχέδιο.
To 1952 ξεκινά την εικαστική του ενασχόληση ως αυτοδίδακτος. Για λόγους επιβίωσης η γραφιστική τον βάζει στο κόσμο της τέχνης , χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς δεσμεύσεις . Μετά την γραφιστική η ζωγραφική , η γλυπτική και οι μακέτες είναι οι τέχνες που για 50 χρόνια ο Θωμάς Μώλος δίνει τον καλύτερο εαυτό του και θεωρείται από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των Μεγάρων στη σύγχρονη ιστορία τους . Η πρώτη ατομική έκθεση έργων του γίνεται στις αρχές της δεκαετίας του 60 , σ ‘ αυτή τη δεκαετία συμμετέχει σε ομαδικές παρουσιάσεις σε δήμους της χώρας μας και σε χώρους προσιτούς στο πολύ κόσμο.
Στη δεκαετία του 70 έχει περισσότερες παρουσιάσεις έργων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1975 ο Θωμάς Μώλος που δεν έχει χάσει ποτέ τους δεσμούς του με τα Μέγαρα , κάνει την πρώτη ατομική έκθεσή του στα γραφεία του συλλόγου »Θέογνις» , για να γίνει το ίδιο το 1987 και το 1993 . Πριν απο αυτές το 1966 είχε κάνει έκθεση στα Μέγαρα με τον χαράκτη Αλέξανδρο Κορογιαννάκη . Ο Θωμάς Μώλος συμμετείχε σε εκθέσεις στο εξωτερικό . 1973 στη Τζένοβα , το 1979 στη Σόφια , το 1982 στη 4′ Διεθνή Έκθεση Ρεαλιστικής Ζωγραφικής , 1980 Φιλιππούπολη (Βουλγαρίας) , 1988 Μόσχα.
istoriatonmegaron.blogspot.gr