€1 με BOX NOW όλο το 2023! 📦🎉

€ 100,00

μεταχειρισμενα ANDORRA 2 Diners One Gram Gold Coin 2012

Χώρα
Άλλη
Κατάσταση
Καινούργιο

ANDORRA 2 Diners One Gram Gold Coin 2012
1 Gram 999/1000 Gold Coin Κατασκευαστής: Bayer Mint
Περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό 999,9
Βάρος:1 γρ.Διάμετρος 13,92 mm.Διαστάσεις: 14mm
Σειρά: Golden Eagle Οψη Αετός με ανοιχτά φτερά, Εθνικών Όπλων
Ακρη.Τύπος Κέρμα που δεν κυκλοφορεί


Περιγραφή

Η Ανδόρα είναι ένα μικρό πριγκιπάτο μόλις 181 τετραγωνικών μιλίων με γείτονες τη Γαλλία και την Ισπανία και έκοψε το 2012 ένα εξίσου μικρό νόμισμα, το Andorra Eagle 2 Diners Gold. Αυτό το χρυσό νόμισμα ζυγίζει ακριβώς ένα γραμμάριο καθαρού χρυσού, επομένως έχει 99,99% λεπτότητα και διάμετρο 13,92 mm και πάχος 0,6 mm. Το βάρος που εκφράζεται σε ουγγιές τροίας θα είναι το ισοδύναμο με 0,03215 ουγγιές τροίας.

Το χρυσό νόμισμα Andorra Eagle 2 Diners που κόπηκε το 2012 αντιπροσωπεύει μόλις τη δεύτερη έκδοση του μικροσκοπικού νομίσματος με την ονομαστική αξία 2 γευμάτων. Άλλες ονομαστικές αξίες στις οποίες είναι διαθέσιμο αυτό το νόμισμα που κατασκευάζεται από καθαρό χρυσό: 100, 50, 25, 10 και 5 εστιατόρια. Αυτές οι τελευταίες απαριθμημένες ονομασίες, που φέρουν το όνομα του ζώου που απεικονίζεται πάνω τους, έχουν κοπεί από το 2009.

Αυτό το νόμισμα που ανήκει στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας έχει την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κυκλοφορία ως νόμιμη μέθοδος πληρωμής. Ωστόσο, το επίσημο νόμισμα αυτής της μικρής χώρας είναι το ευρώ και το εστιατόριο είναι γνωστό ως τεχνητό νόμισμα. Κατά συνέπεια, το χρυσό νόμισμα Andorra Eagle 2 Diners κόπηκε και κόβεται για να έχει τη λειτουργία του αναμνηστικού νομίσματος για συλλέκτες και του χρυσού νομίσματος για τους επενδυτές.

Η πίσω όψη του χρυσού νομίσματος Andorra Eagle 2 Diners χωρίζεται σε τεταρτημόρια. Δύο από αυτά τα τεταρτημόρια παρουσιάζουν τρεις κατακόρυφες γραμμές αντίστοιχα τέσσερις κάθετες γραμμές, επίσης γνωστές ως το paly of επτά. Αυτό που βρέθηκε στο επάνω αριστερό μέρος του νομίσματος της Ανδόρας απεικονίζει την εικόνα του επισκόπου μίτρα. Το τελευταίο απεικονίζει δύο αγελάδες με καμπάνες.

Η εμπρόσθια όψη του χρυσού νομίσματος Andorra Eagle 2 Diners απεικονίζει το ζώο που δίνει το όνομα αυτού του νομίσματος, έναν αετό που έχει ανοιχτά τα φτερά του ενώ σκαρφαλώνει σε έναν βράχο. Ο αετός συνοδεύεται στην κορυφή του κέρματος από την επιγραφή ANDORRA και στο κάτω μέρος του κέρματος αναγράφεται η ονομαστική αξία των 2 DINERS, το έτος κοπής 2012 και η επιγραφή 1 G OR PUR .9999.

Το Andorra Eagle 2 Diners Gold που κόπηκε το 2012 μπορεί να είναι μια δημοφιλής επένδυση χάρη στην υψηλή καθαρότητα του 99,99% καθαρού χρυσού. Επενδύοντας σε αυτό το χρυσό νόμισμα, τα άτομα θα γίνουν κάτοχοι ακριβώς ενός γραμμαρίου καθαρού χρυσού. Η διαφορά είναι ότι θα είναι ένα γραμμάριο χρυσού σε όμορφο σχήμα νομίσματος. Το γεγονός αυτό το κάνει να είναι ένα προσιτό χρυσό νόμισμα, ώστε να μπορεί να αγοραστεί σε σημαντική ποσότητα.

Το αξιοθέατο του Andorra Eagle 2 Diners Gold είναι ότι είναι το πρώτο νόμισμα σε χρυσό που κατασκευάστηκε με βάρος ακριβώς ένα γραμμάριο και το πρόσθετο γεγονός ότι είναι ένα νέο νόμισμα στην αγορά, που κόπηκε για μόλις δύο χρόνια μέχρι τώρα.