€ 29,00

μεταχειρισμένα Χρυσή Λίρα Τουρκίας επίχρυση 24Κ 1915 Μεχμέτ σουλτάνος σε θήκη κρεμαστό μενταγιόν κολιέ

Κατάσταση
Καινούργιο

Νόμισμα Λίρα Τουρκίας επίχρυση 24Κ πρόσφατης κατασκευής, για συλλέκτες, χρονολογία 1915.

Η έκδοση του 1915 ειναι ποιο γνωστή χρυσή λίρα Τουρκίας και πολύ δημοφιλής ακόμη και σήμερα, μιας και πολλοί πολίτες της Τουρκίας τις κρατάνε ως μέσο αποταμίευσης.

Με τριπλή επίστρωση χρυσού 24 καρατιών 6macro.

Διάμετρος: 22mm - όσο και η γνήσια
Βάρος: 7,22 γρ - οσο και η γνήσια

Εμπροσθότυπος: κρατική σφραγίδα (Tughra) του Σουλτάνου, πάνω από το έτος βασιλείας (6). Τιμητικός τίτλος (reshat) στο δεξί πεδίο.

Πισω πλευρά: Τύπος νομισματοκοπείου πάνω από το όνομα του νομισματοκοπείου (Qustantiniyah = Κωνσταντινούπολη) και το έτος προσχώρησης (1327).

Ο Μεχμέτ Ε' (τουρκικά: Mehmed V Resad ή Resat Mehmet) (2 Νοεμβρίου 1844 – 3 Ιουλίου 1918) ήταν ο 35ος Οθωμανός Σουλτάνος.

Στις φωτογραφίες, ενδέχεται το χρώμα που αποτυπώνεται να ειναι κάπως διαφορετικό, αυτό εχει να κάνει με το φακό της φωτογραφικής μηχανής, το φωτισμό την ώρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία και την οθόνη που βλέπετε. Σε κάθε περίπτωση το χρώμα ειναι ένα, ειναι το απόλυτο, το αυθεντικό χρώμα του χρυσού, καθότι ειναι τρεις φορές επιχρυσωμένες (τρια στρώματα χρυσού 24 καρατιών)

Η ομοιότητα με την Τουρκική χρυσή λίρα ειναι εκπληκτική. Οπτικά, καμια διαφορά με τις λίρες έκδοσης εκείνης της εποχής.

Το ακριβές αντίγραφο ειναι προσαρμοσμένο σε μια επίχρυση θήκη από γυαλί και απο τις δυο πλευρές, (22 καρατιών 6macro) , ώστε να φορεθεί ως μενταγιόν - κρεμαστό.

Συνοδεύεται σε συσκευασία δώρου.

Για περισσοτερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας του VEΝDORA

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης