€ 8,90

μεταχειρισμένα Βιβλίο Τον αιώνα που ξύπνησε ο πηλός - Συγγραφέας Παντελής Καλιότσος

Γλώσσα
Ελληνικά
Κατάσταση
Σαν καινούργιο

Βιβλίο Τον αιώνα που ξύπνησε ο πηλός - Συγγραφέας Παντελής Καλιότσος
Κατηγορία Μυθιστόρημα
Κατάσταση σαν καινουργιο
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
"Η αξία του ανθρώπου μετριέται ανάλογα με την ικανότητά του να γίνεται άλλος". Αντιμετωπίζοντας την περιπέτεια της ζωής σύμφωνα με αυτό το αξίωμα, ο Χριστόφορος Νικηφόρος, ένας άνθρωπος που ζει στην εποχή μας, νιώθει να τον κινεί όχι η ιδιαίτερη σημασία του προσωπικού βίου του αλλά η βαθιά συναίσθηση της ιστορικότητάς του ως ατόμου. Για τούτο οι πράξεις του Χριστόφορου πολύ συχνά θυμίζουν τον Δον Κιχώτη και, όπως εκείνος, αγωνίζεται ν' αποδείξει τη λογική του. Ωστόσο, δεν πρέπει να νομίσει κανείς ότι το οδοιπορικό τούτο εκτρέπεται σε φιλοσοφικές αναζητήσεις και θεωρίες. Αντίθετα, είναι έργο δράσης. Τα συμπεράσματα βγαίνουν μέσα από τις απίθανες περιπέτειες του Χριστόφορου και του συντρόφου του, Οδυσσέα, που πιστά τον ακολουθεί σαν ένας άλλος Σάντσο Πάντσα.
Νιώθω μεγάλη παρηγοριά όταν βλέπω να εμφανίζεται από καιρό σε καιρό ένας απόκοτος άνθρωπος για να ορμήσει ενάντια στους ανεμόμυλους. Θεωρείται ονειροπόλος ή και τρελός, γιατί ο άγριος αέρας της διαφθοράς είναι αυτός που κινεί τους ανεμόμυλους, ιδιαίτερα τούτη την εποχή που θριαμβεύει στη χώρα μου η φλυαρία της δημαγωγίας από μέρους της εξουσίας και η ρητορεία της ηθικολογίας χωρίς ηθική από μέρους της εκκλησίας. Το σύγχρονο Δον Κιχότη θέλω να καταγράψω εδώ. Αφηγούμαι τον άνισο αγώνα του εναντίον της ενοχής και τις πολλές περιπέτειες που θα περάσει, όπως ο πρόγονός του, καθώς θα περιπλανηθεί μαζί με το σύντροφό του όχι μόνο στις επαρχίες της χώρας του, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Γιατί, όπου και να ταξιδέψει ο ωραίος αυτός ιππότης σήμερα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που τον πληγώνει.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ:
BOX NOW
ΕΛΤΑ
COURIER της επιλογής σας με χρέωση παραλήπτη -Ενδεικτικό κόστος γενική ταχυδρομική αν το παραλάβετε εσείς από κοντινό σας κατάστημα 4-5 ευρώ
Χανιά παράδοση δωρεάν κέντρο - Κρήτη αποστολή και με ΚΤΕΛ χρέωση παραλήπτη 3-4 ευρώ.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε και να κάνετε προσφορά στέλνοντας μήνυμα αν σας ενδιαφέρουν διάφορα είδη από διαφορετικές αγγελίες για να ανεβάσουμε καινούργια και ομαδική αγγελία για σας, για εξοικονόμηση μεταφορικών.
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μου μήνυμα.

Αγγελίες από τον ίδιο πωλητή
Οι χρήστες είδαν επίσης