€ 11,00

μεταχειρισμένα ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 19οs-20os αιωναs, ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΟΣ(Σπανιεs εκδοσειs)

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.Δημοs Λεβαδεων ετοs 1997, μαλακο εξωφυλλο, σελιδεs 32. Με επιδίωξη την τόνωση του ενδιαφέροντος για την ιστορία της Λιβαδειάς, την καταγραφή και την κοινοποίηση της στην τοπική κοινωνία και τους ερευνητές, προχωρήσαμε στην παρούσα έκδοση.

Πρόκειται για μια επιλογή και παρουσίαση ιστορικών δεδομένων με έμφαση στο 19ο και τον 20ο αιώνα. Η έκδοση περιλαμβάνει χρονολόγιο από την αρχαιότητα έως σήμερα, εντυπώσεις των περιηγητών από τη Λιβαδειά για την περίοδο από το 15ο μέχρι το 19ο αιώνα, εξέχουσες μορφές της πόλης, κοινωνικοοικονομικά στοιχεία για το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, από όπου σχηματίζεται μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το πρόσφατο παρελθόν της πόλης.

Το τεύχος αυτό ενισχύει και συμπληρώνει πρωτοβουλίες του Δήμου Λιβαδειάς όπως το Συμπόσιο με τίτλο "Η Λιβαδειά χθες - σήμερα - αύριο" και η έκθεση ιστορικών τεκμηρίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, το Σεπτέμβρη του 1997. Κεντρικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβαδειάς, στόχος που ενισχύεται από τα έργα προστασίας και αναβάθμισης της Κρύας, την αναστήλωση του Κάστρου, την αναπαλαίωση των βιομηχανικών και αρχιτεκτονικών μνημείων, την προβλεπόμενη λειτουργία εκθεσιακών χώρων με αρχαιολογικά ευρήματα, λαογραφικά στοιχεία και τη δημιουργία ιστορικού αρχείου στην πόλη μας.Mαζι θα παρετε δωρο 3 καρτ ποσταλ Αρτα( ΔΩΜ-ΑΚ)