€ 10,00

μεταχειρισμενα Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ / ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - ΕΜΙΛΥ ΜΠΡΟΝΤΙ

o pirgos ton kategidon / anemodarmena ipsi - emili mpronti
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ / ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - ΕΜΙΛΥ ΜΠΡΟΝΤΙ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ / ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - ΕΜΙΛΥ ΜΠΡΟΝΤΙ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ / ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - ΕΜΙΛΥ ΜΠΡΟΝΤΙ
Κατάσταση
Μεταχειρισμένο

Ο πραγματικός τίτλος του έργου της διάσημης Αγγλίδας ποιήτριας και μυθιστοριογράφου Έμιλυ Μπροντέ, είναι «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ». Επειδή όμως στην Ελλάδα παίχτηκε στον κινηματογράφο -και άφησε πράγματι εποχή- με τον τίτλο «Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ», και μ' αυτόν παρέμεινε γνωστό στο κοινό, τον προτιμήσαμε κι' εμείς.
Το έργο ψυχογραφεί και αναλύει ένα κυρίως πρόσωπο, τον ΧΗΘΚΛΙΦ, που οι συνθήκες της ζωής συντέλεσαν στο να απωθήσουν και να εξουδετερώσουν κάθε ψυχική αρετή και να τον μεταβάλλουν σ' ένα στεγνό υποκείμενο, με αισθήματα κακότητας και εκδίκησης.
Μικρό παιδί, πεινασμένο και άστεγο, περιμάζεψε τον Χήθκλιφ από τους δρόμους ο κ. ΕΡΝΣΩ, και τον πήρε σπίτι του, στον Πύργο των Καταιγίδων.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή η στάση του γιου του κ. Έρνσω, ΧΙΝΤΛΥ, απέναντι στον νεοφερμένο φάνηκε πολύ εχθρική, ενώ αντίθετα της κόρης του ΚΑΘΥ ήταν φιλική και εγκάρδια.
Μετά τον θάνατο του κ. Έρνσω, απόμεινε κύριος του Πύργου των Καταιγίδων, ο Χίντλυ. Αμέσως έδειξε όλο το μίσος που έτρεφε εναντίον του θετού αδελφού του, που για να τον ταπεινώσει τον έκαμε υπηρέτη και εργάτη στα κτήματα. Τη σκληρή αυτή μεταχείριση μαλάκωνε η στοργή της Κάθυ, που του μάθαινε τα μαθήματά της και έπαιζε μαζί του στα χωράφια.
Ένα Κυριακάτικο βράδυ ο Χήθκλιφ κι' η Κάθυ διασκέδαζαν παρακολουθώντας από τα παράθυρα του πύργου «θράσκος Γκρέϊντζ» τους γείτονές τους, τους Λίντον. Η παρουσία τους όμως έγινε αντιληπτή και στην προσπάθειά τους να το σκάσουν ο σκύλος του σπιτιού δάγκωσε το πόδι της Κάθυ. Οι Λίντον κράτησαν την Κάθυ μέχρις ότου γίνει καλά το τραύμα της.
Η παραμονή της Κάθυ στο «θράσκος Γκρέϊντζ» συντέλεσε στο να γνωριστεί με τον νεαρό Λίντον, που αργότερα τον παντρεύτηκε. Το γεγονός αυτό πλήγωσε βαθειά τον Χήθκλιφ, και έφυγε από τον Πύργο αποφασισμένος να εκδικηθεί.
Εν τω μεταξύ ο Χίντλυ που είχε κρυφά παντρευτεί, είχε αποκτήσει ένα αγόρι, τον Χάρετον, που μεγάλωνε κάτω από τις χειρότερες συνθήκες...
Λίγα χρόνια αργότερα ο Χήθκλιφ εμφανίζεται και πάλι στο «θράσκος Γκρέϊντζ» όπου η Κάθυ και ο άντρας της ζούσαν ευτυχισμένοι. Η απροσδόκητη εμφάνισή του έγινε αιτία απερίγραπτης δυστυχίας. Οι καθημερινές σκηνές και η απαγωγή της νεαρής Ισαβέλλας Λίντον από τον Χήθκλιφ, κλόνισαν την υγεία της Κάθυ, ώσπου μια μέρα εγκατέλειψε τον κόσμο, αφήνοντας το νεογένητο κοριτσάκι της ορφανό.
Τα γεγονότα από δω και πέρα έρχονται απανωτά: Η Κάθριν, η κόρη της Κάθυ, είναι πια ολόκληρη κοπέλα. Όμοια έχει μεγαλώσει κι' ο γιος του Χήθκλιφ και της Ισαβέλλας. Τα δύο παιδιά ικανοποιώντας τα σατανικά σχέδια του Χήθκλιφ παντρεύονται μεταξύ τους.
Έτσι ο Χήθκλιφ γίνεται, στην πραγματικότητα, κύριος και των δύο Πύργων, αφού ο γιος του έχει παντρευτεί την κληρονόμο των Λίντον. Πολύ σύντομα όμως, ο γιος του Χήθκλιφ πεθαίνει και μετά πεθαίνει και ο ίδιος.
Οι δυο που απόμειναν από τις δύο οικογένειες, δηλ. ο Χάρετον και η Κάθριν παντρεύονται και πηγαίνουν να ζήσουν στο «Θράσκος Γκρέϊντζ» ενώ ο Πύργος των καταιγίδων κλείνει για πάντα

Το αντικείμενο μπορεί να αποσταλεί με ασφάλεια αγορών Vendora. (Μάθε περισσότερα)
Οι χρήστες είδαν επίσης