€1 με BOX NOW όλο το 2023! 📦🎉

€ 40,00

μεταχειρισμενα ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ - Η ΝΥΧΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΩΤΑ ΔΙΣΚΟΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ - Η ΝΥΧΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΩΤΑ


Ο Χρήστος Νικολόπουλος το 1963 κατεβαίνει στην Αθήνα για αναζήτηση καλύτερης τύχης και το 1968 δισκογραφεί τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του. Όλα τα χρόνια της καριέρας του ο Χρήστος Νικολόπουλος στηρίζει τους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές, τόσο σαν δεινός εκτελεστής στο μπουζούκι, όσο και σαν δημιουργός ατόφιων λαϊκών τραγουδιών,
σαν τα 12 υπέροχα λαϊκά τραγούδια που κυκλοφόρησαν το Μάη του 1988 με στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου στο δίσκο με τον τίτλο «Η νύχτα θέλει έρωτα».

1) Δεν υπάρχουνε λόγια
2) Πιαστα ζάρια
3) Αγάπησέ με
4) Όλα μου τα καράβια
5) Έσπειρες θύελλες
6) Τίποτα δεν άφησες
7) Η νύχτα θέλει έρωτα
8) Είμαι τρελή τα είπαμε
9) Πάρε το δρόμο ξαναγύρισε
10) Η τσιγγάνα η μάγισσα
11) Δεν ρώτησες αν ζω ή αν πέθανα
12) Το τραγούδι της καρδιάς

Δεν ήταν λίγες οι φορές πριν από αυτό τον δίσκο, που η Χάρις Αλεξίου είχε τραγουδήσει σκόρπιες συνθέσεις του Νικολόπουλου ή στίχους του «Προέδρου».
Ποτέ όμως έναν ολόκληρο δίσκο. Η ίδια άλλωστε ερμήνευσε το 1977 και τα πρώτα τραγούδια της συνεργασίας των δυο δημιουργών στο δίσκο «24 τραγούδια», πραγματοποιώντας συγχρόνως δυο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, με τα «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» και «Χρόνια χελιδόνια».

Την εποχή εκείνη και μετά την τεράστια επιτυχία που πραγματοποίησε με το Στράτο Διονυσίου και το «Σαλονικιό» το 1985, το δίδυμο Νικολόπουλος - Παπαδόπουλος σχεδόν κάθε χρόνο έδινε το δυναμικό του παρόν, με σημαντικές δουλειές, που άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο, άφησαν το στίγμα τους στο χρόνο.
Ο τρίτος από τους εννέα ολοκληρωμένους δίσκους που έγραψαν μαζί και ένας από τους πιο επιτυχημένους ήταν και ο συγκεκριμένος με τη Χαρούλα που, εκτός από τα ωραία του τραγούδια, πούλησε γύρω στα 70.000 αντίτυπα.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος θυμάται σχετικά με το ομότιτλο τραγούδι: Δίσκος με τον Νικολόπουλο και τη Χαρούλα. Οι μουσικές δεδομένες. Σ αυτό το τραγούδι, έχει βάλει το χεράκι της και η Αλεξίου: «Δεν ξέρει η νύχτα ψέματα». Έγινε επιτυχία αλλά μουσικά μοιάζει και με άλλα τραγούδια του Νικολόπουλου: «Ζήλια μου», «Χρόνια χελιδόνια» κ.α.

Την εποχή της κυκλοφορίας του δίσκου, εκτός από το ομότιτλο τραγούδι, ακούστηκαν αρκετά ο καρσιλαμάς «Πιαστα ζάρια», το «Όλα μου τα καράβια», το «Δεν υπάρχουνε λόγια» αλλά και αρκετά από τα υπόλοιπα. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο στο «Δεν υπάρχουνε λόγια», όσο και σε κάποια άλλα, παρατηρείται ένας εκσυγχρονισμός στην ενορχήστρωση, με ηλεκτρικές κιθάρες, συνθεσάιζερς κλπ. Άλλωστε ο Νικολόπουλος, από την εποχή του «Υπάρχω» ακόμα και ίσως και πιο πριν, ήταν δεκτικός σε τέτοιου είδους κινήσεις

Στα κατοπινά χρόνια ακούστηκαν αρκετά το «Πάρε το δρόμο ξαναγύρισε», πολύ περισσότερο όμως το «Αγάπησέ με» που, νομίζω πως, είναι και το πιο διαχρονικό κομμάτι του δίσκου. Αυτό που έμεινε τελικά.


ΔΙΣΚΟΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 1988
ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟΣ

Οι χρήστες είδαν επίσης